latinica  ћирилица
21/08/2018 |  15:10 | Аутор: СРНА

Лавров: Активно се припрема Путинова посјета Београду

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је да се активно ради на припреми посјете предсједника Русије Владимира Путина Србији.
Сергеј Лавров - Фото: ТАНЈУГ
Сергеј ЛавровФото: ТАНЈУГ

Лавров је послије састанка са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем рекао на заједничкој конференцији за новинаре да је у разговору велика пажња била посвећена питању Косова и Метохије, преноси "Спутњик".

Он је истакао да се Албанци на Косову и Метохији не придржавају договора који је постигнут са Београдом и поручио да се Русија залаже за потпуну примјену Резолуције 1244 Савјета безбједности УН.

"Русија се апсолутно залаже за потпуну имплементацију резолуције 1244. Подржавамо све активности које спроводи Београд како би се реализовао тај међународни документ", навео је Лавров.

Говорећи о преговорима Београда и Приштине, Лавров је навео да српски званичници имају конструктиван приступ, али да се то не може рећи за другу страну.

Када је ријеч о војнотехничкој сарадњи Русије и Србије, Лавров истиче да су везе двије земље по том питању изузетно јаке.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се очекује да Путин у новембру допутује у Србију.