latinica  ћирилица
21/08/2018 |  19:37 | Аутор: СРНА

Ђокић: Социјалисти потврђују добру организацију у цијелој Српској

Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић изјавио је да отварањем канцеларије у Шипову ова партија потврђује веома добру организацију на простору Републике Српске, па и на подручју ове општине.
Петар Ђокћ - Фото: РТРС
Петар ЂокћФото: РТРС

Ђокић је, поводом отварања нове канцеларије Општинског одбора ове странке, поручио да ће се социјалисти потрудити да свој програм и политику афирмишу и тако омогуће снажнији вид подршке Шипову и његовом развоју, али и цијелој Српској.

"Мислим да је ово тренутак када отварамо нову страницу и почињемо исписивати нову књигу живота и рада социјалиста у Шипову. Посебно ме радује што се међу вама налазе људи разних слојева и образовних и генерацијских, што значи да ми на квалитетан начин желимо и можемо представљати грађане ове општине у борби за њихове интересе и потребе", рекао је Ђокић.

Он је истакао да се социјалисти боре за свеопшти напредак и развој Српске, али и сваке локалне заједнице, прије свега, за економски развој који треба да обезбиједи јачу економију, више нових радних мјеста, смањење незапослености и бољи живот сваком човјеку у Републици Српској.

Ђокић је навео да је то општи циљ СП-а, као и жеља да у наредним годинама граде Српску и јачају њену безбједност, да буде сигуран живот сваког човјека који живи у њој и да грађани буду слободни како би могли да бирају и доносе одлуке у свом интересу.

"Били смо све претходне године досљедни у одбрани своје политике. Многи су нас у протеклих 25 година оспоравали и настојали понизити и зауставити, али нису успјели и све те године, у већој или мањој мјери, смо важан политички фактор", рекао је Ђокић.

Предсједник Општинског одбора СП-а Шипово Срђан Петковић истакао је да се у овај одбор јавило много нових чланова, а уједно је и позвао становнике да се придруже социјалистима.

"Ми ћемо уважавати ставове наших становника и служићемо народу и са нама, свима ће бити боље", додао је Петковић.

Потпредсједник СП-а Живко Марјанац изразио је задовољство великим чланством у Шипову и оцијенио да са таквом подршком не може да изостане добар резултат.

"Какав год резултат буде, биће бољи за више од 200 одсто него на протеклим изборима. Надам ће да ћете бити храбри и истрајни у спровођењу програма наше партије, јер ово подручје њој и припада", рекао је Марјанац.

Предсједник Регионалног одбора СП-а у изборној јединици три Миленко Савановић рекао је да у породицу социјалиста улази једна локална заједница, која у својој традицији има историјско мјесто у идеји коју баштини ова партија.

"Бићемо поново стабилна и јака партија у Шипову и постићи ћемо добар резултат који нам је неопходан ради учествовања у процесима битним за становништво Републике Српске, посебно ових рубних подручија која се наслањају на подручја Федерације БиХ", навео је Савановић.

Он је додао да је свима заједнички циљ да СП постигне што бољи изборни резултат у Шипову, који би омогућио да се у практичан живот стави програм СП-а, јер је он најприхватљивији обичном човјеку.