latinica  ћирилица
22/08/2018 |  22:22 ⇒ 23/08/2018 | 12:42 | Аутор: СРНА

У Требињу отворени 22. Сусрети младих

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић вечерас је на Црквини у Требињу отворила 22. Сусрете младих, који су окупили око 250 учесника из Републике Српске и региона.
Министарка Давидовић на отварању 22. Сусрета младих у Требињу - Фото: СРНА
Министарка Давидовић на отварању 22. Сусрета младих у ТребињуФото: СРНА

Ово је шести пут да омладина, узраста од 15 до 30 година борави у Требињу, гдје ће током пет дана боравка упознати град и његове знаменитости и дружити се кроз културне, спортске и едукативне радионице.

Давидовићева је истакла да Министарство породице, омладине и спорта подржава ову традиционалну манифестацију која има велики значај за младе, напомињући да институције Републике Српске на овај, али и друге начине, и кроз различите програме, желе младима да поруче да остану на овом подручју и граде своју будућност.

"Влади Републике Српске ће и убудуће један од приоритета бити омладина, а све с циљем да им створимо услове да остају у својој земљи, да у њој раде и граде", истакла је Давидовићева.

Она је додала да је јако важан аспект Сусрета младих то што се налазе представници омладинских организација из Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, кровне организације Санкт Петербурга, који на најљепши начин стварају и граде мостове пријатељства.

"Само заједничким радом, пријатељством и дружењем може да се гради лијеп, здрав и нормалан живот. Мислим да је управо омладина та која ће нам створити бољу и перспективнију будућност, а институције Републике Српске стоје иза њих и подржавају их", поручила је Давидовићева.

Замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић истакао је да је Град без размишљања прихватио приједлог Омладинске организације Републике Српске и финансијски помогао одржавање манифестације.

"Град Требиње је у протекле скоро двије године велика подршка младима, а ово је само један од многобројних програма", истакао је Ћурић, указујући на значај оваквих окупљања.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Данијела Топић истакла је да манифестација има за циљ да подстакне младе људе из Републике Српске на умрежавање, креативан рад и дружење кроз забаву и интерактивно учење.

"Манифестација ће значајно допринијети развоју и унапређењу осјећаја заједништва међу младим људима-учесницима догађаја и превазилажењу предрасуда, те послужити као јединствено окружење у којем ће млади радити на развијању заједничких идеја са циљем побољшања сопственог положаја", истакла је Топићева.

Николина Лозо из Вишеграда и Петар Праштало из Новог Града истакли су да је Требиње испунило њихова очекивања, те изразили одушевљење оваквим сусретима и стицањем нових знања које примјењују у својим локланим заједницама.