latinica  ћирилица
30/08/2018 |  11:54 ⇒ 31/08/2018 | 08:27 | Аутор: РТРС

На Сокоцу и Палама откривено 47 илегалних миграната, у Новом Граду пет

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево током протекле ноћи и јутрос пронађено је 47 млађих миграната, који су на територију Републике Српске илегално ушли из сусједних земаља.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

На подручју општине Пале јутрос у 7.45 часова пронађен је 21 илегални мигрант, док је јуче у 18.00 часова на подручју Сокоца пронађено 26, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

У саопштењу се наводи да је провјерама утврђено да је ријеч о 27 држављана Ирака, четири из Палестине и 16 из Сирије.

Мигранти су предати Служби за послове са странцима и Теренском центру Источно Сарајево на даље поступање.

На подручју које покрива Полицијска управа Источно Сарајево од почетка августа до данас пронађено је 78 илегалних миграната, потврдила је Срни портпарол Управе Весна Стокановић.

Полиција из Новог Града је у мјесту Матавази у овој општини открила пет миграната, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

"Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град контролисали су синоћ око 20.00 часова у мјесту Матавази, општина Нови Град, пет лица, илегалних миграната, који су на територију Републике Српске илегално ушли из сусједних земаља", наведено је у саопштењу из приједорске Полицијске управе.

Провјерама је утврђено да је ријеч о два лица из Пакистана, два из Сирије и једном лицу из Либије који су предати у даљу надлежност Јединици граничне полиције Добрљин.