latinica  ћирилица
30/08/2018 |  18:05 ⇒ 11/09/2018 | 12:53 | Аутор: СРНА

Одржан први састанак Штаба за обезбјеђење посјете министра Лаврова

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум одржао је први састанак Штаба безбједносне акције, који је формиран с циљем припреме плана и предузимања мјера по првом степену обезбјеђења поводом предстојеће посјете министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Републици Српској.
МУП-састанак Штаба безбједносне акције поводом предстојеће посјете Сергеја Лаврова - Фото: СРНА
МУП-састанак Штаба безбједносне акције поводом предстојеће посјете Сергеја ЛавроваФото: СРНА

Штаб безбједносне акције, којим руководи директор Ћулум, чине припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/, а по потреби биће укључени и представници других институција и организација, које ће активно учествовати у обезбјеђењу ове посјете.

На данашњем првом састанку, Ћулум је члановима Штаба предочио основне мјере и радње које ће бити предузете у наредном периоду, а поводом припрема обезбјеђења посјете министра Лаврова, саопштено је из МУП-а Српске.

На основу изнесених приједлога, директор Полиције Српске је први састанак Штаба закључио са наложеним мјерама почетних припрема безбједносне акције.

Осврнувши се на обезбјеђење посјете предсједника Савјета Федерације Горњег дома Федералне скупштине Валентине Матвијенко које је, такође, спроведено по првом степену, директор Полиције је истакао да ће искуства из ове безбједносне акције бити драгоцјена за обезбјеђење посјете министра Лаврова.

Посјета руског шефа дипломатије заказана је за 16. и 17. септембар на територији градова Бањалука и Источно Сарајево, наводи се у саопштењу МУП-а.