latinica  ћирилица
05/09/2018 |  16:05 ⇒ 11/09/2018 | 13:16 | Аутор: РТРС

Све спремно за "Српска опен"

Организационо, све је спремно за почетак АТП челенџера Српска опен, а коначан састав играча биће познат послије квалификација, али и потврде из АТП о томе ко ће се сигурно појавити на турниру у Бањалуци.

Организациони одбор турнира, али и тениски клуб Младост као организатор предузели су све мјере да турнир буде технички беспрекорно организован и сви који буду учесници имаће могућности да сав свој потенцијал покажу у пуном обиму.

Ово је 17. АТП челенџер у Бањалуци и послије Умага, свакако најјачи турнир у региону. Уз велике напоре људи из клуба, турнир од ове године носи назив "Српска опен".

- Поносни смо што ове године турнир носи назив "Опен Српска", и што имамо Отворено првенство Српске, попут неких великих држава. Бићемо добри домаћини Типсаревићу, Белучију...и свим људима који посјете Бањалуку и Републику Српску у, надам се, сунчаних 10 дана. Док је "Српска опен" у нашем фокусу, у исто вријеме играју се челенџери у Шангају и Истанбулу, али са много мањим наградним фондом, што само показује колики смо сви заједно направили искорак - истакао је Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора турнира.

У односу на прошлу годину, организатори турнира повећали су наградни фонд, што је свакако, поред чињенице да побједник добија 100 бодова, на турнир привукло и велика тениска имена попут Јанка Типсаревића и Томаша Белучија.

- Типсаревић у Бањалуку стиже већ у суботу и ту ће тренираи и спремати се за своје мечеве. Жеља је да повратак у тениски свјетски врх буде баш на "Српска опену". Ту је и Марко Миладиновић, нова тениска нада из Србије, којем би овај турнир требао бити одскочна даска у каријери. Направили смо реконструкцију Централног и терена број 1, и до суботе ће све бити спремно за квалификације, а поносни смо и на чињеницу да је 90 одсто судија из Бањалуке - истакао је Синиша Симеуновић, директор ТК Младост.

Коначан списак учесника знаће се по завршетку квалификација које су на програму у суботу и недјељу, али и потврде од стрaне АТП. Најављени Џеј Кларк неће учествовати јер ће у том периоду бити у саставу Дејвис куп репрезентације Велике Британије. Још је неизвјесно хоће ли се у Бањалуци појавити Ласло Ђере и Пеђа Крстин, који су на списку репрезентације Србије.

- Ово је по квалитету савршен турнир. До сада смо увијек имали 2-3 играча испод 100. позиције на АТП листи, сада их немамо, али имамо велика имена попут Типсаревића и Белучија, потом Пабла Андухара, или нама свима добро познатог Данијела Химена Травара. По рангу, можда и није тако јак, али по именима имамо заиста на шта бити поносни - истакла је Лана Поповић, директорка турнира.

АТП челенџер "Српска опен" игра се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, Владе Српске и ресорног министарства те града Бањалуке. Велику помоћ у оргнаизацији турнира пружили су и генерални спонзор Проинтер, затим М:тел, Ланако, Електорпривреда.

Турнир се одржава од 10. до 16. овог мјесеца, а на нашем програму директно преносимо оба полуфинала 15, те финални меч 16. септембра.