latinica  ћирилица
09/09/2018 |  13:12 | Аутор: СРНА

Дачић: Вучићева посјета дипломатска побједа Србије

Посјета предсједника Србије Александра Вучића Косову и Метохији и дешавања у вези са тим у српским енклавама велика су дипломатска побједа Србије и велики фијаско приштинских власти, оцијенио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Дачић је рекао да је свака изговорена ријеч предсједника Србије била на линији "онога о чему се говори у Бриселу, Вашингтиону, Москви".

"То је потреба да решимо проблеме са Албанцима и да отпочнемо нову еру у нашим односима. Ако се неко томе противио он није за мирно решење", рекао је Дачић за телевизију "Пинк".

Он је истакао да је Вучићева посјета показала сурову реалност, а то је да је положај Срба на Косову и Метохији неподношљив, али и да постоје двије потпуно другачије позиције, а то су сјевер и Срби који живе у енклавама на југу покрајине.

"Мислим да је све ово контрапродуктивно за косовску страну и показали су са каквим се све проблемима Срби који тамо живе сусрећу, јер то је део њиховог свакодневног живота", рекао је Дачић.

Он је навео да не може да се сложи са оцјеном приштинских власти да се албански народ код села Бање спонтано окупио и истакао да су их окупили они којима је сметао први дан посјете Вучића.