latinica  ћирилица
09/09/2018 |  17:34 | Аутор: СРНА

Додик: Српска главно мјесто за доношење политичких одлука у БиХ

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Челинцу да је Република Српска главно мјесто за доношење политичких одлука у БиХ.
СНСД - Цвијановић и Додик - Фото: РТРС
СНСД - Цвијановић и ДодикФото: РТРС

Додик је рекао да су они који тренутно одлучују у Сарајеву овај град наметнули српском народу као главно мјесто одлучивања, а напустили Бањалуку, што мора да буде промијењено.

"Ми ћемо показати како се ради", рекао је Додик на централној трибини СНСД-а у Челинцу.

Додик, који је кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, рекао је да у Сарајево иде јер тамо треба додатна снага.

"Тамо ћу бранити Републику Српску, јер је тамо у протекле четири године изгубила на значају, односно није била постављена на мјесто које јој и припада", рекао је Додик.

Он је навео да се "издаја Младена Иванића и СДС-а на ниову БиХ огледа у томе што нису сваког дана били стражари за Републику Српску".

"Издаја је када се предате и када одустанете и предате интерес народа", оцијенио је Додик и додао да је због тога важно да на предстојећим изборима побиједи СНСД-а и њени кандидати "под заставом Српске".

Додик је убијеђен у изборну побједу СНСД-а на свим ниовима и да ће нови предсједник Републике Српске бити Жељка Цвијановић.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановићева оцијенила је да је Додик човјек који ће штитити интересе Републике Српске на ниову БиХ и који ће зауставити "велику издају коју тамо праве Младен Иванић заједно са својим `циркус министрима`".

Она је рекла да је убијеђена у изборну побједу СНСД-а на свим ниовима, те навела да су предсједник Републике Српске, Народна скупштина, Влада, све локалне заједнице и СНСД протекле године радили заједно као тим и да су Српска и њене институције стабилне.

"Морамо бити поносни као СНСД што смо повећали плате, пензије, увели нова социјална давања, повећали издвајања за пољопривреду и што градимо велике инфраструктурне пројекте по цијелој Републици Српској, јер сваки километар пута представља побједу за Српску", истакла је Цвијановићева.

Она је поручила да СНСД иде даље да побјеђује за Републику Српску, јер то најбоље ради.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Никола Шпирић рекао је да је убијеђен у велику изборну побједу СНСД-а на предстојећим изборима.

"Под заставом Републике Српске правимо корак ка најважнијој побједи СНСД-а од Дејтона до данас", истакао је Шпирић.

Он је позвао грађане Челинца да гласају за Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске, која је показала велико знање у вођењу Владе Републике Српске, када су повећане пензије, плате, социјална давања и покренути и реализовани многи инфраструктурни пројекти.

Носилац листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ Небојша Радмановић поручио је да је потребно да се сви кандидати СНСД-а у Сарајеву боре за позицију Републике Српске до посљедњег даха.

Кандидат СНСД-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је као Челничанин поносан што је данас, захваљујући средствима влада Републике Српске и Србије, положен камен темељац за изградњу новог градског моста у Челинцу који на тај начин повезује Српску и Србију.