latinica  ћирилица
10/09/2018 |  10:47 ⇒ 17:44 | Аутор: СРНА

Средствима Удружења "Мисли добро" обновљено одјељење перинатологије

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, генерални директор Универзитетског клиничког центра Владо Ђајић и представник Удружења грађана "Мисли добро" Сандра Гојковић Арбутина обишли су данас Одјељење перинатологије, које је реконструисано захваљујући донацији овог удружења од 40.000 КМ.

Средствима које је ово удружење прикупило у акцији "Заједно мислимо добро" реконструисано је пет купатила, замијењени подови, окречено комплетно Одјељење, те офарбана столарија.

Богданић је најавио да се 22. септембра свечано отвара Сјеверно крило УКЦ-а, након чега ће почети припрема тендерске документације за реконструкцију зграде Гинекологије.

"Завршетак реконструкције планирамо у наредне двије до три године, тако да ћемо у наредном периоду настојати да завршимо оно што овом акцијом није било обухваћено, како би пацијенти имали што боље услове за боравак", навео је Богданић.

Ђајић је захвалио донаторима који су омогућили да труднице које бораве на Одјељењу перинатологије при Клиници за гинекологију и акушерство имају далеко боље услове него прије реконструкције.

"Осим најсавременије дијагностике и терапије, које настојимо да омогућимо нашим пацијентима, једнако је важно да постоје и добри услови за боравак у УКЦ-у, као и љубазан однос наших радника", рекао је Ђајић новинарима.

Према ријечима Сандре Гојковић Арбутине, циљ Удружења "Мисли добро" био је да се стави до знања да је брига о мајкама и бебама један од најважнијих задатака здравства.

"Наша акција је почела у мају, представом `Хипноза једне љубави`. Акцију су подржали грађани куповином карата за представу, те донацијама компанија и институција", истакла је Арбутина.