latinica  ћирилица
10/09/2018 |  12:06 ⇒ 22:21 | Аутор: СРНА

Додик: Још једна потврда да Српска нема никакве користи од БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска нема никакве користи од БиХ, што показује и забрана Суда БиХ Републици Српској да блокира рачуне Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ с циљем наплате вишемилионских потраживања.

Додик је истакао да је Република Српска оштећена и да су та средства ускраћена грађанима Републике Српске.

"Систем индиректних пореза, који је увео Младен Иванић, веома је лош за Републику Српску и трајно и континуирано смо на губитку. То показује и овај случај", рекао је Додик новинарима у Залужанима код Бањалуке.

Он је додао да ово говори да је БиХ земља у распаду, да нема правног система ни правне сигурности, с обзиром да постоји судска пресуда којом је олдучено да се морају блокирати средства јер су раније неправно одузета од Српске.

"И када дођете до неке правде након седам, осам година онда вам се појави неки судија у Сарајеву који то деблокира и не дозвољава да се наплати", рекао је Додик.

Он је напоменуо да се Српској стално настоје "држати предавања како и шта треба", те поручио да Српска поштује уставни поредак у БиХ, Дејтонски споразум и да ће поштовати слово Дејтона.

"Све што није слово Дејтона немамо обавезу да поштујемо", поручио је Додик.