latinica  ћирилица
10/09/2018 |  12:29 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Цвијановић уручила увјерења најбољим студентима другог и трећег циклуса (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присустувовала је осмом Форуму стипендиста Фонда "Др Милан Јелић".

Од 2007. године стипендирано више од 2.000 студената првог, другог и трећег циклуса студија.

Премијерка Цвијановић уручила је увјерења најбољим студентима другог и трећег циклуса студија у академској 2017/2018.години.

Влада Републике Српске, од 2007. године, кроз Фонд "Др Милан Јелић" издвојила је око 10 милиона КМ за стипендендирање студената који се сколују на факултетима у Републици Српској и иностранству.

Предсједник Владе Репубике Српске Жељка Цвијановић поручила је данас стипендистима Фонда "Др Милан Јелић" да је знање најјаче оружје које ће им увијек остати и које им нико не може узети.

Цвијановићева је изразила задовољство што је са успјехом одржан систем стипендирања младих, који је успостављен прије 11 година, па чак и током велике кризе и у временима која су финансијски била тешка и сложена.

"Резултат тога је да се можемо похвалити да имамо више од двије хиљаде стипендиста, те да смо у ову сврху уложили више од 10 милиона КМ, као и да имамо тијесну везу између институција и људи који су похађали или завршили одређене студијеске програме", рекла је Цвијановићева новинарима након Форума.

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић рекао је да се Форум стипендиста Фонда "Др Милан Јелић" одржава традиционално у септембру, како би се промовисали најталентованији и најизврснији у Републици Српској.

"Овог пута смо на Форум позвали и представнике пословне заједнице, не само из јавних институција, него и из приватних компанија, са циљем да направимо фузију између наших стипендиста и послодаваца, како бисмо унаприједили рад и једних и других", рекао је Шеранић.

Цвијановић са стипендистима "Др Милан Јелић"

Цвијановић са стипендистима "Др Милан Јелић"

Премијерки додијељена плакета за изузетан допринос у остваривању циљева и очувању визије Фонда

Форум