latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:47 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Водовод Приједор увео нови начин очитавања водомјера

Водовод Приједор увео је нови начин очитавања водомјера. Умјесто досадашњег очитавање сваког мјесеца, оно ће бити рађено сваког другог мјесеца. У том предузећу кажу да ће на тај начин смањити број радника.

Приједорски водовод тренутно има преко 22.500 корисника од којих 86 одсто користи водомјер за мјерење потрошње воде, док остали плаћају паушално на основу броја чланова домаћинства. Приједорчани сматрају да новим начином очитавања нису на губитку.

"Мислим да је то у реду. Исто ми је јел' један мјесец или у два мјесеца, то је исто", коментаришу Приједорчани.

Иако ће се очитавање водомјера вршити сваки други мјесец, рачуни ће долазити на мјесечној бази.

"Рачуни ће долазити мјесечно, с тим да у мјесецу гдје се не врши очитање, фактурисаће се шестомјесечни просјек", каже Александра Пашалић, извршни директор за еконмске послове Водовода Приједор.

Водовод Приједор проводи Пројекат еколошког и економског управљања у оквиру којег морају смањити број радника. Због тога смањују број инкасаната, па се очитање водомјера врши на двомјесечној бази.

"Не смијемо запошљавати нове раднике, само оне неопходне кадрове и с тим у складу је дошло до реорганизације службе наплате тренутно. Значи, са 108 смањујемо број радника на 97. То нам је превасходни циљ за наредни период у наредних шест година", наводи Пашалићева.

У приједорском Водоводу истичу да у будућности намјеравају да пређу на даљинско очитавање водомјера. Намјера је да се та мјера прво спроведе у једном градском насељу, а да се у наредних десет година уведе и за све кориснике.