latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:50 ⇒ 21:13 | Аутор: Агенције

Хвалоспјеви свјетских медија: Ђоковић поново жели све!

Свјетски медији одушевљени су начином на који је Новак Ђоковић дошао до трофеја на УС Опену, односно побједом над Хуаном Мартином Дел Потром.

Њујорк Тајмс доноси наслов "Ђоковић освојио УС Опен и 14. грен слем титулу" и у први план ставља да српски ас без дилеме игра најбољи тенис на свијету.

"У посљедњој посјети САД, у марту, Новак је изгледао као човјек у чамцу без мотора. Порази у Индијан Велсу, Калифорнији и Мајамију, који су били дио слабости претходне двије године, сада су прошлост. Побједа над Дел Потром је бриљантан приказ", наводи се у тексту.

Ништа мање простора нису дали ни најугледнији европски медији с акцентом на сјајну игру Ђоковића, па се тако британски ББЦ и Гардијан утркују са похвалама на рачун његове игре ријечима да је био беспријекоран и самоувјерен.

"Моћни Ђоковић трећи пут најбољи у Њујорку", пише извјештач Гардијана са лица мјеста.

Шпански АС наглашава "Величанствени Ђоковић стигао Сампраса" са јасном алузијом да се Новак са сопственим идолом изједначио по броју титула на најзначајнијим турнирима.

"Ни двије године проблема са повредама нису га спутале. Показао је класу на Флешинг Медоузу", јасан је АС.

Марка, лист из исте земље и одакле је тренутно свјетски број један Рафаел Надал, подсјећа да се Ђоковић вратио на подијум освајањем 71. титуле у каријери.

"Новак Ђоковић поново жели све", алудирајући и на повратак на свјетски врх на коме је Надал, чега се плаши и каталонски Мундо Депортиво.

"Ђоковић пријети Надалу након побједе на УС Опену", наводе из Барселоне.

Француски Лекип описује да је Ђоковић био "доминантан" и да су "његови ритерни уништили моћ јаког сервиса Дел Потра".

"Упркос навијању аргентинских навијача као на фудбалу, Новак је био шеф овог финала", занимљив детаљ су примијетили Французи.

Талијански Газета дело Спорт доноси једноставан наслов "Тријумф Ђоковића у три сета за трофеј УС Опена", а њемачки Билд "Ђоковић доминира тенисом, послије Вимблдона освојио и Њујорк".

Када је ријеч о медијима из региона, хрватски Индекс, као и увеијк, посебно се бави Ђоковићевим успјехом уз бројне анализе.

"Повратак краља. Ђоковић у највећем стилу потврдио да је ово година његовог повратка на свјетски врх, јер је прије два мјесеца освојио и Вимблдон", описују из Индекса.

Вечерњи лист истиче да је Ђоковић све вријеме констролисао финале, стављајући у први план велику разлику у скору са Дел Потром 15-4.

Црногорске Вијести пишу да је "Ђоковић краљ Њујорка", а Кликс из БиХ да је био "феноменалан" и да се "вратио у најбољем тренутку", уз вјероватно најзначајнији опис на крају текста "Ђоковић је рођени шампион".