latinica  ћирилица
10/09/2018 |  15:51 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Становници Мајевичке улице упозоравају на проблеме у саобраћају

Становници Мајевичке улице у Бијељини упозоравају на проблеме у одвијању саобраћаја, те да локална власт на њиховом рјешавању ради споро или никако.

Упозоравају да паркирани аутомобили заклањају пјешаке на пјешачком прелазу, да је слаба видљивост и на пребрзу вожњу. За првих осам мјесеци ове године у овој улици догодило се 12 саобраћајних незгода, међу којима је и једна са смртно страдалом особом.

Грађани Бијељине који живе у Мајевичкој улици или овом улицом често пролазе, стално указују на проблеме у одвијању саобраћаја.
Нико од пјешака не осјећа се безбједно на пјешачком прелазу.

"Морамо да пређемо до пола да би нас видјели, не виде нас. Ко иде са ове стране, ништа не види сигурно. Овако не ваља, мислим, колико је било досад овдје несрећа. Један колега ту погинуо, бициклом је ударен ту код пјешачког", истиче мјештани.

Група грађана покренула је ових дана иницијативу за измјену саобраћајне сигнализације, а надлежни обећавају да ће то ускоро бити урађено.

"Ту је нажалост неколико људи изгубило живот, ми смо то анализирали. Урадиће се један мали елаборат и заједно ћемо са начелником одјељења врло брзо преузети активности. Вјероватно на начин да ће се укинути довољан број паркинг мјеста из правца Електробијељине ка Житопромету, односно ка кружном току. Тако ће видљивост бити потпуна", наводи Милош Стевановић, градски менаџер.

Да времена за чекање нема показује и статистика Полицијске управе, по којој се само за првих осам мјесеци у овој улици догодило 12 саобраћајних незгода, које су за посљедицу имале једно погинуло лице, шесторо повријеђених и значајну материјалну штету.