latinica  ћирилица
10/09/2018 |  19:22 ⇒ 19:31 | Аутор: РТС

Вучић: Послије доста времена, неко у САД хоће да чује и став Београда

Предсједник Србије Александар Вучић захвалио је предсједнику САД Доналду Трампу, потпредсједнику Мајклу Пенсу и сенатору Рону Џонсону на томе што "послије доста времена неко у САД хоће да чује и став Београда". Амерички сенатор Рон Џонсон истакао је да ће америчка администрација подржати и дати простор председнику Србије да пронађе флексибилно рјешење за косовско питање.
Рон Џонсон и Александар Вучић (Фото: rs.sputniknews.com) -
Рон Џонсон и Александар Вучић (Фото: rs.sputniknews.com)

Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са Џонсоном рекао да и америчког сенатора тренутно више брину политичка него економска питања.

- Ако би био одржив мир у региону, не би било никаквих проблема за економију у будућности - рекао је Вучић.

На састанку је било ријечи о даљем унапређењу односа САД и Србије.

- У свим друштвеним областима има много простора за унапређење - навео је Вучић.

Предсједник Србије је захвалио предсједнику САД Доналду Трампу, потпредсједнику Мајклу Пенсу и сенатору Рону Џонсону на томе што послије доста времена неко у САД хоће да чује и став Београда.

- Ми немамо увијек у свему и по свим питањима исте ставове, иста мишљења, напротив, али данас о свему томе разговарамо и трудимо се да пронађемо заједнике именитеље у свим важним питањима, да превазиђемо тешкоће које су постављале баријере у прошлости између нас, да их превазилазимо и да направимо најбоље односе између Србије и САД - истакао је Вучић.

Он је рекао је да је упознао сенатора Џонсона и о посјети КиМ.

- Видим да и амбасада САД, па чак и господин Џонсон, су боље упознати са садржајем мог говора него они који би требало, они који су морали да слушају или бар прочитају то што сам говорио - рекао је Вучић.

Указао је да би било важно када би Србија имала више помоћи и подршке из региона, Европе и свијета.

- Људе који би заиста хтјели да чују шта неко стварно говори, а не да извлаче из контекста оно што им одговара, зарад својих политика које и нису баш показале нарочити успјех - додао је Вучић.

Џонсон: Нећемо да наметнути рјешење, даћемо простор Вучићу

Амерички сенатор истакао је да ће америчка администрација под предсједником Доналдом Трампом подржати и дати простор предсједнику Србије да пронађе флексибилно рјешење за косовско питање.

- Нећемо наметати ни на који начин никакво рјешење. Желимо да подржимо предсједника Вучића док се он бави овим питањем, да му дамо простора да пронађе једно флексибилно рјешење - рекао је Џонсон и додао: Имате овдје храброг лидера у предсједнику Вучићу, он жели најбоље за српски народ и он ће приказати храброст и биће храбар да ријеши овај проблем.

- Даћу све од себе да вам дам продршку и подршку људима који желе да се баве овим питањем, људима и на Косову и људима у Србији који се бори за мир и стабилност за све људе свијета и наравно у Србији - истакао је Џонсон.