latinica  ћирилица
11/09/2018 |  10:57 | Аутор: СРНА

Кошарац: Лажне информације сервиране из међународних и домаћих политичких кухиња

Предсједавајући Клуба посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је Срни да је одлука да се Николи Шпирићу и његовој породици уведу америчке санкције заснована на "лажним информацијама које су Влади САД сервиране из међународних и домаћих политичких кухиња".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Наведено образложење за увођење санкција Николи Шпирићу лажно је и бесмислено. Као посланик опозиције у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Шпирић није имао, нити је могао имати било какве користи од свог јавног политичког ангажмана", рекао је Кошарац.

Он је додао да образложење одлуке није засновано ни на каквим правно утврђеним чињеницама у било којој правосудној институцији у БиХ, него на извјештајима које у Вашингтон шаље амбасада САД у Сарајеву.

"Јавности у Републици Српској и цијелој БиХ познато је ко су сарадници и миљеници америчке амбасаде у Сарајеву и коме сметају политичке активности Николе Шпирића", нагласио је Кошарац.

Он је додао да у образложењу одлуке о увођењу санкција недостаје конкретан одговор на питање у које се јавне процесе Никола Шпирић уплитао и мијешао као посланик опозиције у Представничком дому парламента БиХ.

"Изгледа да је некима било мало то што су Шпирића смијенили са позиције предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над Обавјештајно – безбједносном агенцијом БиХ. Сада су му напаковали санкције у покушају да га ућуткају, у чему сигурно неће успјети", истакао је Кошарац и изразио жаљење што су, како је рекао, у цијелу ову политичку фарсу уплетени и чланови породице Николе Шпирића.