latinica  ћирилица
11/09/2018 |  11:52 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Општина Челинац: Осуда понашања Драшка Станивуковића

Општина Челинац осудила је понашање кандидата ПДП-а за посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшка Станивуковића на церемонији полагања камена темељца за изградњу моста у овој локалној заједници, те оцијенила да је Станивуковић показао елементарну некултуру и непоштовање грађана и институција - општине Челинац, Владе и предсједника Републике Српске.
Челинац (Фото:frontal.ba) -
Челинац (Фото:frontal.ba)

Из општине Челинац је саопштено да је изградња градског моста за ову општину један од најважнијих инфраструктурних пројеката, те да су грађани Челинца, без обзира на политичко опредјељење, веома задовољни због почетка изградње новог моста који ће опасност од поплава свести на минимум.

У саопштењу се истиче да је Станивуковић на скуп дошао са очигледном намјером да провоцира представнике Републике – предсједника и премијера, као и представнике општине и грађане присутне на овој свечаности.

"За вријеме говора предсједника Српске Милорада Додика, Станивуковић је све вријеме добацивао, а то су могли да виде и чују присутни грађани. Такође, сви грађани који су присуствовали овом скупу, могу да посвједоче да никаквог напада предсједника Милорада Додика на Драшка Станивуковића није било", тврде из општине Челинац.

Из ове локалне заједнице напомињу да је у поплавама 2014. године више од хиљаду домаћинстава поплављено, да данима није било питке воде нити електричне енергије, те да у њиховој архиви не постоји писани траг, нити могу да се присјете да је Станивуковић тада на било који начин помогао општини и грађанима да превазиђу дугогодишњи проблем поплава.