latinica  ћирилица
11/09/2018 |  12:32 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Додик: Јединствен случај у свијету да се опозициони посланик овако третира

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик тврди да је невјероватно да су Сједињене Америчке Државе увеле санкције посланику његове странке у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу, који је у опозицији те да амерички државни секретар Мајк Помпео који је потписао ту одлуку и не зна ко је Шпирић.

"Помпео можда зна ко је Додик, али вјероватно не и Шпирић. Ово је јединствен случај у свијету да се опозициони посланик

Додик је изјавио да је једина кривица Николе Шпирића што није хтио да подржи суморни и антисрпски рад Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

"Шпирић није хтио да буде дио Комисије која је требало да легализује прислушкивање функционера Републике Српске и Србије. Ради тога му је напакована оваква врста приче и другог објашњења нема", рекао је Додик.

Он сматра да су санкције Шпирићу класични политички обрачун.

"Одлазећи амбасадор САД у БиХ Морин Кормак пакује кофере и гледа какво ће још зло начинити. Отићи ће и она, а ми ћемо овдје остати да бранимо и радимо за Републику Српску. Кормакова је срамотна појава за САД, које су послале лузера за амбасадора који је осрамотио своју земљу", каже Додик.

Додик је подсјетио да је Младен Иванић једини од политичара пресуђен за корупцију.

"Он је осуђен на годину и по затвора. Тада је мени, Славку Митровићу и свом адвокату рекао да му је понуђено да напусти Владу Републике Српске у којој је био са СНСД-ом да му казна буде укинута. Рекао сам му да то уради и да се за пет дана врати у Владу, што никада није учинио", подсјетио је Додик.

Додик је напоменуо да против њега и Шпирића нема нити једне оптужнице, ни кривичног поступка.

"Сада је Иванић добар, а Шпирић не ваља, што је невјероватно. Нажалост, то су ти критеријуми", закључио је Додик.