latinica  ћирилица
11/09/2018 |  15:05 ⇒ 15:42 | Аутор: РТРС

БОРС: Потписати меморандум до 20. септембра

Предсједништво Борачке организације Републике Српске позвало је Владу Српске да са овом организацијом до 20. септембра потпише предложени меморандум о статусним питањима ове организације и борачких категорија, наводећи да ће у супротном ступити на снагу иницијатива за сазивање Сабора српских бораца.
БОРС -
БОРС

Из Борачке организације Републике Српске саопштено је да је Предсједништво ове организације на сједници у Добоју у четвртак, 6. септембра, донијело одлуку да се објави писмо које је предсједник БОРС-а упутио премијерки Српске 8. јуна у вези са потписивањем меморандума између Владе и Борачке организације Републике Српске.

У саопштењу се напомиње да је писмо истог садржаја упућено на знање предсједнику Републике Српске и министру рада и борачко-инвалидске заштите, али да, како се наводи, ни са једне од наведених адреса није добијен одговор.

Предсједништво БОРС-а изразило је незадовољство односом извршне власти Републике Српске према договору постигнутом на састанку 7. марта.

Из Борачке организације истичу да је од предложених мјера за побољшање положаја борачке популације реализовано питање материјалног положаја бораца са 65 година и 15 и више година пензијског стажа.

"Предсједништво БОРС-а тражи да ова одлука Владе има трајни карактер, односно до краја животног вијека борца корисника", истиче се у саопштењу.

Предсједништво БОРС-а изражава незадовољство изостављањем борачке популације из посљедних одлука Владе о додјели једнократних новчаних помоћи одређеним категоријама становништва, додаје се у саопштењу ове организације.