latinica  ћирилица
11/09/2018 |  19:47 ⇒ 12/09/2018 | 11:27 | Аутор: РТРС

"Иза оптужби против МУП-а и Лукача крије се план реформе полиције"

МУП Српске и министар Драган Лукач поново су на мети оптужби. Данас их је, због дешавања у Челинцу, упутио бх. министар Игор Црнадак. Оптужио је Лукача да лаже и да је спреман на све. Лукач је народни херој, одговорио је предсједник Српске Милорад Додик, а иза свега се, каже, крије план реформе полиције. Општина Челинац осудила је понашање ПДП-овг Драшка Станивуковића, оцјењујући то непоштовањем грађана и институција.

Оптуживши министра Драгана Лукача за лаж, бх. министар Игор Црнадак је новинарима појашњавао гдје је био и шта је радио прије два дана када је његов страначки колега Драшко Станивуковић изводио перформанс у Челинцу, при том пропустивши да каже у колико часова је у Челинцу чекао Станивуковића да би заједно дошли на конференцију за новинаре у Бањалуку. Умјесто тога салва увреда на рачун министра Драгана Лукача. 

- Министар полиције лаже. Гледа у камеру и лаже. Такви су спремни на све. И да краду, подмећу доказе и да лажу - рекао је данас Црнадак. 

Умјесто напада на Лукача, Црнадак би требало да објасни шта је радио у протекле четири године, гдје је трошио новац и у чиjу корист, одговорио је предсједник Републике Српске Милорад Додик. Црнатка је подсјетио да је Лукач народни херој и да има, не само његову подршку већ и бројних грађана. 

- Лукач је народни херој, човјек који је стао на чело одбране српског народа. Рањен је шест, седам пута. Сваке двије године мора да иде на ВМА да би свој организам рехабилитовао и то мора да се поштује. Лукач није криминалац. Што се тиче Црнатка, он би требало да објасни своје поступке, а објасниће, има времена. Он ће бити први који ће морати да објасни - рекао је Додик.

Умјесто полагања рачуна народу, Црнатку је важније шта мисли министар непризнате државе и стране амбасаде, оцјена је премијерке Жељке Цвијановић. Подсјетила је и да ће Црнадак бити упамћен што је на министарску функцију дошао без иједног посланичког мјеста, али и да је наговарао поједине стране министре да не треба да дођу у Бањалуку на обиљежавање Дана Републике. 

- Мислим да ће они морати да положе рачуне наруду, јер су имали све ресурсе у својим рукама, а користили су то против Републике Српске. Сву енергију користили су да се обрачунају са својим политичким неистомишљеницима - каже Цвијановићева.

Умјесто полагања рачуна грађанима, Црнадак наставља са оптужбама. Лукачеву изјаву о прекршају Станивуковића и његових колега у Челинцу тумачи овако: "Лукач је пријетио дјеци да ће дјеца која се баве перфомансима бити обиљежена. То је страшно".

Ликач одговара да је Станивуковић млад човјек пред којим је будућност, а да му ментори на овакав начин уништавају каријеру.

- Ако га је Црнадак довезао с лица и одвезао с лица мјеста, зашто Црнадак није дошао с камењем у рукама да положи камен темељац или шта већ - пита Лукач.

Шта год да је, каменице и перформанси су оставили снажан печат у политичкој платформи ПДП-а. Још више узалудни покушаји отварања нове реформе полиције, под чијим се плаштом скривају нападачи на Министарство унутрашњих послова Републике Српске, закључио је предсједник Српске.

- Ту се покушава рећи не ваља полиција. Идемо у реформе. Е, неће добити реформе - поручио је Додик.