latinica  ћирилица
11/09/2018 |  22:55 | Аутор: РТРС

Симфонијски оркестар РТС-а одушевио бијељинску публику

Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије под диригентском палицом Бојана Суђића у Етно селу Станишићи одржао је концерт под назиовом "Филмска чаролија". Публика је могла чути нумере из филмова "Господар прстенова", "Пирати са Кариба" и "Хари Потер". Организатор концерта је Удружење грађана "Музички умјетници Семберије".
Симфонијски оркестар РТС-а - Фото: РТРС
Симфонијски оркестар РТС-аФото: РТРС

Симфонисјки оркестар Радио-телевизије Србије прошле године прославио је 80 година постојања, а у овом ансамблу континуирано наступа 80 музичара. Њихов пројекат "Филмска чаролија", који је већ неколико пута изведен у градовима Србије, наишао је на велико одобравање публике.

- То је пројекат који је на трагу онога што се у свијету дешава, а то је покушај да се умјетничка музика што комуникативније представи публици - рекао је Бојан Суђић, диригент овог оркестра.

Вођени позитивним утисцима публике с прошлогодишњег концерта Бањалучке филхармоније, Удружење "Музички умјетници Семберије" је свом граду приредило још један музички спектакл.

- Колеге из Удружења и ја можемо да будемо поносни на све. Ово је један историјски догађај за Бијељину, а могу да кажем и за Републику Српску, јер окрестар РТС-а никада није у пуном саставу свирао у Српској - каже Синиша Пајић, предсједник Удружења.

Наступ једног од најеминентнијих музичких ансамбала у региону подржала је и компанија Технички ремонт Братунац и Градска управа Бијељине.

Славен Ристић, директор ТРБ, рекао је да Бијељина заслужује више културних дешавања, те да ће ова компанија наставити да подржава овакве догађаје.

Градски менаџер Милош Стевановић истакао је да је Бијељина град културе.

"Филмска чаролија" говори о имагинарном филмском свијету, кроз савремену музика помјера границе. Бијељинска публика одушевљено је прихватила овај концерт уз поруку да оваквих догађаја треба да буде још више.