latinica  ћирилица
11/09/2018 |  23:14 | Аутор: СРНА

Ненад Јездић први добитник награде "Мија Алексић"

Манифестација Дани Мије Алексића, биће одржана од 26. до 30. септембра у Горњем Милановцу, у част великану српског глумишта, а награда "Мија Алексић - бити глумац" припала је глумцу Ненаду Јездићу.
Ненад Јездић (Фото: pulsonline.rs) -
Ненад Јездић (Фото: pulsonline.rs)

Награда, коју је установио Управни одбор Културног центра Горњи Милановац, Јездићу ће бити уручена на отварању манифестације, преноси РТС.

Ненад Јездић је први лауреат признања за изузетан допринос умјетности глуме, а у образложењу је наведено да је снажним и јединственим глумачким изразом и истанчаним глумачким слухом учинио да моћна војска ликова које је тумачио лако освоји публику и дочара јој свијет у којем ти ликови обитавају.

"Мајсторски владајући сценским покретом, силовитом глумачком енергијом, духовитошћу и необичним давањем, показује нам пут којим глумац треба да корача. Разноврсним дијапазоном улога и великим стваралачким опусом на филму, у позоришту и на телевизији, Јездић је заслужио да понесе овогодишњу награду за изузетан допринос уметности глуме", наведено је у образложењу.

Манифестацију Дани Мије Алексића организују општина Горњи Милановац и Културни центар у част умјетника који је рођен прије 95 година у Горњој Црнући у овој општини.