latinica  ћирилица
12/09/2018 |  17:04 ⇒ 18:12 | Аутор: СРНА

Говедарица: Лукач да поднесе оставку

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица позвао је данас поново министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да поднесе оставку.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

"Ми не желимо да рушимо МУП Републике Српске, ми желимо да одете ви, господине Лукач, и немојте умишљати да сте ви МУП, да сте ви институција", рекао је Говедарица.

Он је навео да Лукач треба да престане да, како каже, плаши народ измишљеним нередима на улицима који ће се као догодити на дан избора, наводи се у саопштењу из Савеза за побједу /СзП/.

"Ако имате информације да неко спрема нереде, хапсите га одмах", рекао је Говедарица реагујући на изјаву министра Лукача да постоје информације да у току предзборне кампање и након избора у Српској може доћи до неких нежељених ситуација, те поручио да ће полиција спријечити свакога ко буде покушао било шта силом и на непримјерен начин да уради.

Према ријечима предсједника СДС-а, СзП има подршку већине народа, о чему, како каже, свједоче резултати истраживања које су данас објавили.

Он је рекао да њима нереди нису потребни и да ће њихова побједа бити достојанствена, на мирним и демократским изборима какве Република Српска заслужује.