latinica  ћирилица
12/09/2018 |  19:54 | Аутор: СРНА

Далај-лама: Европа припада Европљанима

Европа припада Европљанима, а мигранти би требало да се врате у своје земље да их поново изграде, изјавио је тибетански духовни вођа далај-лама.
Далај лама (фото: www.jswatch.com) -
Далај лама (фото: www.jswatch.com)

Он је на конференцији у Малмеу у којем живи велики број имиграната рекао да Европа има моралну обавезу да помогне избјеглицама, чији су животи изложени стварној опасности.

- Мислим да Европа припада Европљанима. Прихватите мигранте, помозите им, образујте их. Али, на крају, они би требало да учествују у развоју својих земаља - рекао је далај-лама, добитних Нобелове награде за мир 1989. године.

Далај-лама, којег поштују милиони будиста широм свијета, говорио је у Малмеу три дана након што је екстремна десница заузела треће мјесто по броју гласова на изборима који су у Шведској одржани у недјељу, 10. септембра, пише Дејли мејл.

Тибетански вјерски вођа, чије идеје многи пореде са идејама Махатме Гандија и Мартина Лутера Кинга, побјегао је из Ласе, главног града Аутономне Регије Тибет, због страха за живот, након што је Кина послала војску да смири устанак у овој области.