latinica  ћирилица
13/09/2018 |  08:09 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Пуштање у рад вјештачког језера на Огорјелици, присуствује предсједник Српске

На Јахорини ће данас званично бити пуштено у рад вјештачко језеро на Огорјелици, капацитета 75.000 метара кубних, рекла је Срни извршни директор за ИТ, маркетинг и продају Олимпијског центра "Јахорина" Ива Ивкић.
Изградња вјештачког језера на Јахорини - Фото: РТРС
Изградња вјештачког језера на ЈахориниФото: РТРС

Ивкићева је истакла да ће вјештачко језеро љети служити као туристичка атракција, док ће зими бити у функцији система за вјештачко осњежавање.

Пуштању у рад вјештачког језера, присуствоваће предсједник Републике Српске Милорад Додик и министар трговине и туризма Предраг Глухаковић.

Након пуштања у рад вјештачког језера, предвиђена је и посјета локацији, гдје се изводе радови на систему за вјештачко осњежавање.

Поводом пуштања у рад вјештачког језера и годину дана рада новог менаџмента Олимпијског центра, на платоу врха Пољице у 11.00 часова планирана је конференција за новинаре, којој ће присуствовати и министар Глухаковић, саопштено је из Министарства.

Новинарима би требало да се обрате директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић, представник Надзорног одбора Љубомир Мрда, начелник општине Пале Бошко Југовић, предсједник Савеза словеначких ски-центара Ернест Ковач и представник компаније "Мерцедес" Милорад Остојић.

Предсједник Српске Додик рекао је током претходног обиласка локације на којој се налази вјештачко језеро, да је у вјештачко осњежавање на Јахорини уложено 12 милиона КМ средстава Развојне банке, а да је укупно инвестирање Српске у ту планину веће од 50 милиона КМ.