latinica  ћирилица
13/09/2018 |  08:41 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Шпирић: Срби више желе Европу од послушника Анкаре и Техерана

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић рекао је Срни да се тешко отети утиску да је увођење санкција њему и члановима његове породице имало за циљ и да се Срби прикажу као заклети непријатељи ЕУ, а други народи, послушни појединци и пијуни из српског народа предводницима према Западу.

"Ја и сада могу отворено рећи - српски народ више жели Европу и њене истинске вриједности и стријеми ка њима од послушника Анкаре и Техерана и лажних бх. патриота", истакао је Шпирић.

Поновивши да му ништа не значи што су га ставили на листу и да му је то потпуно небитно, јер ће се брзо показати чији рукопис стоји иза тога, Шпирић је нагласио да се и даље пита какве везе с тим имају његова супруга и дјеца да и они буду на листи.

"Коме у 21. вијеку треба да ме уцјењује преко жене и дјеце? Зашто они да буду жртве моје политике од које немам намјеру да одустанем колико год ме прогонили? Да ли на тај начин желе да ме ослабе? Вјеровали смо да су таква времена остала далеко иза нас, али ево показало се да нису", закључио је Шпирић.

САД су 10. септембра увеле санкције посланику СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Николи Шпирићу због, како је наведено из Стејт департмента, умијешаности у корупцију.