latinica  ћирилица
13/09/2018 |  09:05 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Кесић: "Дубока држава" директно умијешана у изборе у БиХ

Шеф Представништва Републике Српске у Вашингтону Обрад Кесић рекао је да у амричкој администрацији постоји дио старог естаблишмента, такозвана "дубока држава", који мисли да има право да у свакој држави намеће власт која њему одговара.
Обрад Кесић - Фото: РТРС
Обрад КесићФото: РТРС

Кесић тврди да тај дио администрацији стоји иза санкција потпредсједнику СНСД-а Николи Шпирићу, које су директно мијешање у изборе с циљем да буде послата негативна порука према неопредијељеним бирачима у Српској.

"Иза санкција стоје прије свега они који су у вези са америчком Амбасадом у Сарајеву и још имају упориште у Стејт департменту и Савјету за националну безбједност. Нажалост, предсједник /САД Доналд/ Трамп још није успио да консолидује своју власт", рекао је Кесић за "Глас Српске".

Он је навео да је одлука о санкцијама Шпирићу очигледно мијешање у изборе, али и лицемјерство јер америчка администрација и медији стално говоре да треба да се поштују демократски процеси и резултати избора, а "стално вуку потезе с циљем да буду изабрани људи који њима одговарају".

Кесић сматра да амерички државни секретар нема доказе о корумпираности Шпирића јер да их има дао би их тужиоцу у БиХ.

"Овако испада само још један лош и очајнички потез амбасадора САД у БиХ Морин Кормак", рекао је Кесић.