latinica  ћирилица
13/09/2018 |  09:07 | Аутор: vecernjenovosti

Послије изјаве о трудницама, службеници Министарства пријети смањење плате

Како је "Новостима" незванично речено у овом Министарству, Милени Антић Јанић би највјероватније могла бити умањена плата у наредна три мјесеца
Милена Антић Јанић - Фото: Screenshot
Милена Антић ЈанићФото: Screenshot

На који начин ће бити санкционисана Милена Антић Јанић, начелница Одсјека за послове у области популационе политике и финансијске подршке породици при Министарству за рад, у сриједу нико од надлежних није имао званичан одговор.

Министар Зоран Ђорђевић је послије бурне реакције јавности на њену изјаву да су "послодавцима жене потребне да раде, а не да иду на боловање", експресно реаговао и најавио да ће она због ових ријечи изговорених на националној телевизији морати да сноси посљедице. Међутим, о каквој казни је ријеч и да ли ће је уопште бити, одлучиће дисциплинска комисија.

Како је "Новостима" незванично речено у овом Министарству, Милени Антић Јанић би највјероватније могла бити умањена плата у наредна три мјесеца, а у најгорем случају може бити смењена са мјеста начелника Одсјека. Приликом предузимања мјера комисија, која одлучује, води рачуна и о досадашњем раду запосленог и узима у обзир све позитивне и негативне стране из претходног периода.

Милена Антић Јанић је дуги низ година службеница Министарства за рад и важи за врсног стручњака у области популационе политике. На мјесту начелника је посљедњих пет година и учествовала је у изради Закона о финансијској подршци.