latinica  ћирилица
13/09/2018 |  12:27 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Пуштено у рад вјештачко језеро на Огорјелици (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас на Јахорини покретању система за пуштање воде у вјештачко језеро на Огорјелици, који је саставни дио комплекса осњежавања Јахорине.

Истичући да власти Републике Српске нису оклијевале да помогну у реализацији овог пројекта, Додик је подсјетио да је Влада Републике Српске у овај пројекат уложила 11 милиона КМ, а у протеклом периоду у инфраструктурне пројекте уложила 57 милиона КМ.

"Било је храбро улагати у компанију која је константно биљежила губитке, али то се на крају исплатило", нагласио је Додик.

Јахорина - језеро (Фото: РТРС)

Он је истакао да је потребно обезбиједити и зимску и љетњу сезону на Јахорини, и најавио да власти Републике Српске неће стати са инвестицијама и даће наставити са инвестирањима у наредном периоду.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић је оцијенио да је ово велика побједа свих који су вјеровали у овај пројекат.

Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић је рекао да су уз подршку Владе и предсједника Српске забиљежени значајни резлутати на Јахорини.

"Реализацијом овог пројекта биће отворена нова радна мјеста и пружена значајна помоћ привреди општине Пале и Града Источно Сарајево", поручио је он.

Јахорина - вјештачко језеро (Фото: РТРС)

Љевнаић је навео да је постигнут договор за наредну сезону да ски-пас са Јахорине важи у свим ски-центрима у Словенији и обратно.

Предсједник Савеза словеначких ски-центара Ернест Ковач изразио је задовољство покретањем новог инвестиционог пројекта.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао да је задовољан што је локална заједница учестововала у овом пројекту.

Он је изразио очекивања да ће ово бити само један у низу пројеката и захвалио на реализацији свих досадашњих пројеката предсједнику Републике Српске и Влади.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић изразио задовољство што је овај пројекат реализован и на подручју ове општине.

Вјештачко језеро на Огорјелици, капацитета 75.000 метара кубних, љети ће служити као туристичка атракција, док ће зими бити у функцији система за вјештачко осњежавање.