latinica  ћирилица
13/09/2018 |  14:10 ⇒ 14:42 | Аутор: РТС

Ђоковић: Вјера је оно што ме гурало кроз тешке тренутке

Најбољи српски спортиста и тенисер Новак Ђоковић обратио се јавности емотивном поруком на Инстаграму у којој је истакао да му је на путу повратка и успјеха највише помогла вјера.
Новаков тим за успех - Фото: РТС
Новаков тим за успехФото: РТС

Ђоковић је послије Вимблдона и првог тријумфа у Синсинатију недавно славио и на Ју-Ес опену и у великој форми улази у финиш сезоне.

Он је на својим профилима на друштвеним мрежама, прије свега на Инстаграму, подијелио своје виђење посљедњих неколико мјесеци:

"Прије него што подијелим са вама најдубље мисли, желим да вам се захвалим на љубави и подршци у тешким тренуцима, али и током ових добрих. То ми значи много јер знам да није било лако држати се уз мене када ствари нису биле јасне. Хвала вам!

Невјероватно је најчешћи начин објашњавања изузетног успеха. За мене тај израз негира најснажније емоције које могу имати - вјеру. Све ово време, вјера је оно што ме гурало кроз тешке тренутке, бол, несигурност.

Био сам заглављен у некој тачки и преплављен мноштвом информација. А резултата није било. Сви су нудили своје мишљење и савјет шта да радим и шта ми се дешава, а не могу да кажем да их нисам чуо.

Јесам. Повремено сам био збуњен. Али једна ме ствар држала, тјерала да идем даље, вјера у себе, своје способности, вјештине, таленат и отпорност. Вјеровање да сам створен за ово.

Највећа поука из ових протеклих мјесеци је да невјероватно не постоји. Границе не постоје. Када то схватиш, можеш да успијеш у животу. Када покажете своју храброст, самопоуздање и вјеру, већ сте побједник без обзира на резултат.

Ваш карактер превладава и градите своје навике и ваше навике вас доводе корак ближе вашим циљевима. Дакле, драги пријатељи, прихватите невоље и вјерујте у снагу вјере. Може вас одвести било гдје.

Волим вас све. Идемоооо", написао је Новак уз фотографије са својим тимом.