latinica  ћирилица
13/09/2018 |  18:06 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Припремни радови за реконструкцију приједорске Патрије

У центру Приједора ускоро припремни радови за реконструкцију Робне куће Патрија, коју је након вишегодишње агоније због неријешених имовинских односа, купило предузеће "МГ МИНД" из Мркоњић Града.

Купљена је од аустријске компаније Хета, која је преузела сва ненаплатива потраживања од ХИПО банке, а у том пакету преузела и робну кућу, под хипотеком. У завршној фази је израда пројектног рјешења за нови изглед Патрије.

Уз њу је планирна и изградња новог градског трга.

Чувена Робна кућа, која годинама стоји девастирана у центру Приједора, ускоро би требало да добије ново рухо. Некада је била један од најрепрезентативнијих трговачких објеката на овим просторима, у којем је било запослено око 150 радника.

При крају је израда пројектног рјешења за нови изглед Патрије. Вијест о почетку реконструкције, обрадовала је Приједорчане.

"Сви смо били поносни када је "Патрија" коначно завршена и била је јако лијепа изгледала. У центру града требало би да буде некакав лијеп објекат, гдје се дешавају разне ствари, од разних манифестација", сматрају Приједорчани.

Стара "Патрија" биће реконструисана у нови савремени, мултифункционални пословно – трговачки центар, уз угоститетљске објекте, попут ресторана на врху. Објекат ће бити проширен, а току је и рјешавање имовинских односа, поручује у телефонском разговору власник МГ МИНД-а и купац Патрије, Младен Милановић.

Он тврди да ће овај објекат бити један од најквалитетније урађених и најљепших у Српској. Приједор би требало да добије и нови трг, између Патрије и Градског позоришта, тврде у Градској управи.

"То је један врло савремен објекат који је планиран да се адаптира и реконструише и догради у граду Приједору. Измијениће се и дио околине око Патрије, прошириће се просторни услови за паркирање у намјери да се формира један мали трг, који ће се моћи користити испред Градског позоришта", каже Миленко Ђаковић, градоначелник Приједора.

Власник Патрије, која ће задржати чувено име, најављује да ће у овом објекту бити отворен тржни центар. До краја године радиће се на обнови водоводне, електро и топловодне мреже и климатизације, на прољеће почиње реконструкција објекта.