latinica  ћирилица
13/09/2018 |  19:28 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Ћорић: Иванић и Изетбеговић неће одређивати ко ће долазити у Српску

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице шест Недељко Ћорић изјавио је Срни да је срамотно да Младен Иванић напада предсједника Србије Александра Вучића што на позив предсједника Српске Милорада Додика долази на отварање болнице у Источном Сарајеву, када планира да уручи и неколико болничких возила као поклон Србије братској Републици Српској.
Недељко Ћорић - Фото: СРНА
Недељко ЋорићФото: СРНА

"Очито да је Иванићу драже Сарајево од Београда. Да ли то значи да би Иванић био срећнији да умјесто Вучића, освједоченог пријатеља Републике Српске, на отварању види Бакира Изетбеговића са којим већ четири године испија кафу у Предсједништву БиХ", истакао је Ћорић.

Он је поручио да Младен Иванић и Бакир Изетбеговић неће одређивати ко ће долазити у Републику Српску, већ народ Републике Српске који цијени Вучићев пријатељски став према Српској.

"Извињавамо се предсједнику Вучићу због ове тендециозне изјаве Иванића, те позивамо Иванића да се под хитно извине. Народ Републике Српске ће са радошћу дочекати предсједника Србије коме су у Републици Српској широм отворена врата", поручио је Ћорић.

Предсједник Србије Александар Вучић је, поводом изјаве српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, рекао да се лично до сада није мијешао и да не зна на кога је Иванић мислио.

Вучић је рекао да није чуо "Иванића да је то говорио онима који су се мешали некада раније у изборе у Републици Српској".