latinica  ћирилица
13/09/2018 |  20:11 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

У Бањалуци Европски балкански конгрес о слушним имплантатима

У Бањалуци се одржава Европски балкански конгрес о слушним имплантатима и употреби слушних апарата високе технологије.

Конгрес, који се бави тешким оштећењима слуха спој је медицине и високе технологије. Међу 120 учесника из 14 земаља, је више од 30 специјалиста оториноларинологије из Српске. Код нас је до сада урађено 60 кохлеарних имплантата код дјеце и одраслих.

"Напредак је утолико што смо ми у потпуности способни да откријемо проблем слуха код дјетета већ са мјесец дана старости, што је заиста веома захтијевно у медицини. Способни смо да их припремимо за једну тако сложену операцију, способни смо да ту операцију извршимо у цјелости самостално са нашим стручњацима и да те људе рехабилитујемо у нашим установама", рекла је проф. др Сања Шпирић, специјалиста оториноларингологије.

Проф. др. Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета истакао је да је ово конгрес због којег сви морају бити срећни и задовољни што је дошао у Бањалуку.

"Задовољни смо што су организатори успјели да све ове дивне професоре, дивне људе са којима се друже и с којима раде на унапређењу, доведу у Бањалуку и да овдје на лицу мјеста размијене искуства са нашим докторима", навео је Шкрбић.