latinica  ћирилица
13/09/2018 |  22:16 ⇒ 23:16 | Аутор: Б92

Одбојкаши Србије очекивано бољи од Камеруна

Одбојкаши Србије у другом колу Свјетског првенства у Барију, савладали су Камерун са 3-0 (30:28, 25:16, 25:17).
Одбојкаши Србије - Фото: РТС
Одбојкаши СрбијеФото: РТС

Србија је у првом колу поражена од репрезентације САД, али је сада без изгубљеног сета савладала Камерун и има скор од једне побједе и једног пораза.

Србију је предвоио Дражен Лубурић, а "Орлови" су играли углавном у комбинованом саставу, без Подрашчанина и Атанасијевића.

Репрезентативци Србије су одлично ушли у меч и повели већ на самом старту, али је Камерун полагано смањивао заостатак. Крајем првог сета дошли су чак до предности, али су "Орлови" то брзо неутрализовали. Ипак, чак седам сет лопти било им је потребно да први сет ријеше у своју корист.

На крилима Лисинца и Крсмановића, а послије Лубурића, одлично је отворен и други период игре. Србија је одмах отишла на велику предност, коју је одржавала све до краја овог дијела игре. Прави контраст је тада виђен, у поређењу са првим сетом, и рутински је добијена друга дионица меча.

У трећем сету, одличан старт Србије и велика предност већ на самом старту - било је великих 12:5, а затим и огромних 19:10.

Тада концентрација "Орлова" попушта, те Камерун, који се није предавао, прави серију од 5:0. Грбић у том тренутку тражи тајм-аут, који није било пријатно слушати, а Србија одмах затим прави серију од 3:0.

До краја меча није било ни времена ни снаге за Камерунце да дођу до новог прикључка, те је он приведен крају рутински асом Милана Катнића.

Србија трећи меч групе игра у суботу од 17 часова против Туниса, екипе која још није освојила ниједан сет, док се Камерун сутра састаје с Аустралијом.