latinica  ћирилица
14/09/2018 |  08:39 | Аутор: РТРС

Минирање Озрена

Како се у БиХ и даље амнестирају исламисти од кривичне одговорности, уз помоћ "српских" кадрова?
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba) -
Џевад Галијашевић (фото:insajder.ba)

Нећемо подржати смјену Драгана Мектића, поручио је Шемсудин Мехмедовић, утицајни кадар СДА и ратни шеф полиције у Тешњу. Када каже "ми нећемо то подржати", то "ми" је у ствари Странка демократске акције, и, конкретно, то су Бакир Изетбеговић и Шефик Џаферовић.

Доказ односа према Србима

 У сјени покушаја Савеза независних социјалдемократа и предсједника Републике Српске Милорада Додика да "штеточину" из Прњавора Драгана Мектића, макар симболично пред истек мандата, уклони са чела Министарства безбједности, објављен је податак како је Тужилаштво БиХ одустало од кривичног гоњења Мехмедовића због почињених ратних злочина у Тешњу. Иако је тај поступак Тужилаштва БиХ доказ односа ове неуставне институције према ратним злочинима према Србима, ипак је ово посебна срамота, издаја жртава и закона, која је припремана у оквиру организоване, криминално-пријатељске групе повезане кроз вршење власти у Сарајеву.

Иако је политика непризнавања властитих злочина формулисана у Сарајеву још у вријеме Алије Изетбеговића, ипак су ово недјело заједно припремили кадрови СДС-а и СДА.

Аутор: Џевад Галијашевић

Извор: www.pecat.co.rs