latinica  ћирилица
14/09/2018 |  12:17 | Аутор: СРНА

Малешевић: Потребна тјешња сарадња привреде и високог образовања

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је данас у Бањалуци да је неопходна тјешња сарадња привреде и високог образовања и да научна достигнућа буду у функцији развоја привреде.
Дане Малешевић - Фото: РТРС
Дане МалешевићФото: РТРС

"При томе је веома важно квалитетно образовање јер без квалитетно образованих младих људи нема ни економског развоја земље", нагласио је Малешевић на отварању научне конференције "Дигитализација медија и економија постиндустријског доба".

Малешевић је истакао да га радује када високошколске установе у Српској успостављају мостове сарадње са колегама из окружења и заједно промишљају о актуелним друштвеним темама, нудећи рјешења и трасирајући пут развоја којим је друштво опредијељено да иде.

Он је додао да на том путу треба адекватно сагледати правце развоја економије, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Директор "Бањалука колеџа" Младен Миросављевић истакао је да га радује што се конференција организује четврти пут и што ће у штампаном зборнику радова понудити различита виђења и искуства у вези са главном темом скупа.

Конференцију "Дигитализација медија и економија постиндустријског доба" организује "Бањалука колеџ", Факултет за менаџмент у Сремским Карловцима, те Универзитет "Унион Никола Тесла" и Висока школа модерног бизниса из Београда.

Учесници конференције су научници и стручњаци из Србије, Македоније, Словеније, Албаније, Италије, Хрватске, Црне Горе и БиХ.