latinica  ћирилица
14/09/2018 |  14:28 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Италија: Погинуо возач, ученици из И. Илиџе лакше повријеђени

Директор Средњошколског центра "Источна Илиџа" Бранка Ковачевић захвалила је за подршку коју су ученици и професори добили од званичника Републике Српске након јутрошње саобраћајне несреће у околини Бреше у Италији.
Саобраћајна несрећа у Италији  (Фото:АТВ/gornaledibrescia.it -
Саобраћајна несрећа у Италији (Фото:АТВ/gornaledibrescia.it

Она је захвалила предсједнику Српске Милораду Додику, премијеру Жељки Цвијановић и министру просвјете и културе Данету Малешевићу, који су понудили помоћ и подршку ученицима и професорима, као и Амбасади БиХ у Италији.

"Захвалила бих и нашим домаћинима. Дјеца су добро и то је најбитније. Тренутно окупљамо дјецу која су били смјештена у три здравствене установе на опсервацији и полиција је отишла по њих, па ћемо се смјестити у хотел", рекла је Ковачевићева Срни.

Она је додала да нема информација да је неко од дјеце остало на болничком лијечењу јер су задобила углавном лакше повреде.

Ковачевићева је нагласила да родитељи све информације о стању дјеце могу сазнати од замјеника директора или педагога Средњошколског центра Источна Илиџа.

"Школа ради у двије смјене. Ту су замјеник директора и педагог који имају кључне информације", рекла је она. 
 
Ученици Средњошколског центра "Источна Илиџа" враћали су се са екскурзије из Шпаније, а рано јутрос код Бреше у Италији догодила се саобраћајна несрећа у којој је учествовао један од аутобуса који је превозио ученике.

У овој незгоди, чији се узрок још утврђује, смртно је страдао сувозач у аутобусу, док је 12 ученика лакше повријеђено.