latinica  ћирилица
14/09/2018 |  14:39 | Аутор: СРНА

Позивање на немире испред УКЦ-а омета нормалан процес рада

Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске саопштио је да свако узнемиравање и позивање на немире испред ове здравствене установе представља ометање нормалног процеса рада УКЦ-а, у којем се свакодневно амбулантно збрине више од 5.000 пацијената, а болнички се лијечи више од 1.000 пацијената.
УКЦ Бањалука - Фото: РТРС
УКЦ БањалукаФото: РТРС

Из УКЦ-а наглашавају да позиви политички ангажованих појединаца и њихово већ треће ометање процеса рада, уласци и недозвољено снимање у УКЦ-у јасно говоре о жељи и намјери да се на лажима и обманама гради имиџ револуционара и политичка кампања.

"Истовремено, иза затворених врата наше установе борци за људске животе, далеко од очију јавности како и доликује, раде свој посао часно и поштено 24 часа сваки дан, 365 дана у години", наведено је у саопштењу УКЦ-а.

Реагујући на најновије позиве медијима кандидата ПДП-а за одборника у Народној скупштини Драшка Станивуковића, да испред зграде породилишта снимају радницу УКЦ-а која је говорила о неуплаћеним доприносима у овој установи, из УКЦ-а наводе да свако нарушавање јавног реда и мира вуче за собом правне посљедице по лица која их тенденциозно врше испред највеће здравствене установе у Српској.

"Као што је јавност већ упозната, плате са порезима и доприносима свим радницима УКЦ-а се уплаћују редовно од првог дана преузимања дужности директора УКЦ-а Владе Ђајића", истиче се у саопштењу.

Из УКЦ-а напомињу да се јавно изношење нетачних информација у вези са горе наведним сматра прекршеном радном обавезом.

"Такође, јавно иступање запослених у току радног времена, на радном мјесту без претходног одобрења установе је кршење прописа и повреда радне обавезе, те ће против истих бити покренуте дициплинске мјере у складу са Законом о раду", додаје се у саопштењу.