latinica  ћирилица
14/09/2018 |  22:30 ⇒ 22:33 | Аутор: СРНА

Приједор: Одата почаст погинулим борцима

Прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца испред централног спомен-обиљежја борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату "За Крст часни", у Приједору је вечерас обиљежен 15. септембар - Дан погинулих и несталих у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.
Приједор: Одата почаст погинулим борцима - Фото: СРНА
Приједор: Одата почаст погинулим борцимаФото: СРНА

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Приједор Здравка Карлица изјавила је новинарима да је постала традиција да се уочи овог дана породице сјећају својих најмилијих.

- Сваке године иста је прича, молимо све оне који знају гдје се налазе нечија тијела, без обзира о ком народу је ријеч, да то кажу да би могли да буду достојанствено сахрањени по њихови обичајима и да им породице имају гдје отићи и положити цвијеће - поручила је Карлица.

Она је додала да је то једина порука коју треба послати са овог мјеста.

- Никада нећемо бити задовољни радом Института за нестала лица БиХ и најтеже нам је што нису направили ни централну евиденцију несталих. Порука за будућност је да сви који нису пронашли своје најмилије, ураде то што прије - рекла је Карлица.

Она је навела да се на подручју регије трага за 56 војника и 836 цивила.

Полагању вијенаца код споменика "За Крст часни" претходило је служење парастоса погинулим и несталим борцима који је служен у Цркви Свете Тројице у Приједору.