latinica  ћирилица
15/09/2018 |  11:48 ⇒ 18:19 | Аутор: СРНА

Приједор: Отворен Трећи међународни тениски "Турнир у бијелом"

У Приједору је данас отворен Трећи међународни тениски "Турнир у бијелом", јединствен спортски догађај, који је окупио око 60 љубитеља тениса у мушкој и женској конкуренцији.
Приједор - тениски турнир - Фото: РТРС
Приједор - тениски турнирФото: РТРС

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић истакао је да су "Турниром у бијелом" освјежена лијепа сјећања на давна времена када се у Приједору почињао играти тенис.

"Градска управа подржава овај турнир како би била одржана традиција играња тениса дуга готово цијели вијек и тениски клуб, као један од најуспјешнијих колектива у граду, који дочекује тенисере обучене у бијело", рекао је Ђаковић отварајући турнир.

Врховни судија турнира Ненад Јандрић истакао је да је ово позивни турнир за пријатеље клубова из Словеније, Хрватске, Србије и БиХ, чиме је стекао репутацију међународног турнира.

"Ово је прилика да се дружимо, упознамо нове такмичаре и да договоримо нове пројекте", истакао је Јандрић.

Организатор турнира је Тениски клуб "Др Младен Стојановић".

Предсједник клуба Војо Павичић изјавио је да је клуб поносан што слиједи традицију генерација љубитеља бијелог спорта у Приједору.

"Посебно сам задовољан што се на наш позив одазвао велики број тенисера што обећава и добро дружење и квалитет тениских мечева", истакао је Павичић.

Турнир ће бити завршен вечерас када ће на теренима Тениског клуба "Др Младен Стојановић" бити додијељене спортске награде за најбоље такмичаре, као и награде за најбоље обучене тенисере и тенисерке.