latinica  ћирилица
15/09/2018 |  18:15 | Аутор: СРНА

Бањалука - хуманитарна акцији шишања и донирања косе за обољелу дјецу

У Бањалуци се данас одржава акција шишања и донирања косе за потребе израде перика дјеци обољелој од рака, којој се одазвало више од 70 грађана.
Бањалука - хуманитарна акцији шишања и донирања косе (Фото: АТВ) -
Бањалука - хуманитарна акцији шишања и донирања косе (Фото: АТВ)

Управитељ Родитељске куће Удружења родитеља дјеце од малигних болести "Искра" Бањалука Катица Керкез изразила је задовољство што су се Бањалучани великодушно одазвали овој акцији и показали своје хумано срце.

"Посебно нас радује што је међу донаторима косе велики број дјеце, јер је велика вриједност када дијете пристане да ошиша и дарује косу коју вјероватно цијели живот пушта", рекла је Срни Керкезова.

Она је навела да је најмлађи донатор петогодишња дјевојчица, те да нема ништа вредније него када малишани својим вршњацима који су болесни врате осмијех на лице.

Керкезова је захвалила свим донаторима косе, као и фризерима и компанијама који су се укључили у ову акцију.

Она је истакла да сви који данас нису били у могућности да учествују, а желе да поклоне косу, могу да се јаве Удружењу "Искра" или Удружењу "Срце за дјецу обољелу од рака" из Сарајева.

"Имамо партнерске фризерске салоне који ће косу ошишати бесплатно, а донатори могу и да је ошишају у својим салонима или да нам је пошаљу поштом", рекла је Керкезова.

За све који желе да донирају косу за израду перика она је напоменула да коса мора да буде чиста, сува, хемијски нетретирана и нефарбана, те минимално дужине 30 центиметара, а иделано је и дуже.

Акција шишања и донирања косе за потребе израде перика дјеци обољелој од рака организовало је Удружење "Искра" из Бањалуке заједно са Удружењем "Срце за дјецу обољелу од рака" из Сарајева, у оквиру пројекта "Моја коса твоја коса".