latinica  ћирилица
18/09/2018 |  14:04 ⇒ 19/09/2018 | 08:37 | Аутор: РТС

СП: "Орлови" са "Баћушкама" за крај прве фазе

Одбојкаши Србије састају се са репрезентацијом Русије у посљедњој утакмици групе Ц прве фазе 19. Свејтског првенства које се одржава у Италији и Бугарској.
Одбојкаши Србије на СП у Италији (Фото: Одбојкашки савез Србије) -
Одбојкаши Србије на СП у Италији (Фото: Одбојкашки савез Србије)

Побједа у утакмици која почиње у 20.30  часова, Србију води у другу фазу која ће се играти у Варни, у супротном ће играти у Милану.

"Орлови" су претрпјели пораз у првом колу на Свјетском првенству од селекције САД са 3:2, али су потом савладали Камерун са 3:0, Тунис са 3:1 и Аустралију са 3:1 и тренутно са Американцима дијеле прво мјесто у групи са по десет бодова.

На другој страни репрезентација Русије, која је европски првак и побједник Лиге нација, тренутно је трећа са утакмицом мање.

Пласман у другу фазу турнира избориће четири селекције, уз преношење свих освојених бодова у групи. Побједа у вечерашњем дуелу Србију води у другу фазу која ће се играти у Варни, гд,е их очекује дуел са првопласираном екипом групе Д1, трећепласираном из групе Б и четвртим из групе А. Другачији резултат води их у Милано, гдје ће их чекати дуели са првопласираном екипом групе А (највјероватнија Италија), другом екипом из групе Б и четвртом из групе Д.