latinica  ћирилица
18/09/2018 |  21:26 ⇒ 19/09/2018 | 10:25 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Црвена звезда одолила Наполију!

Фудбалери Црвене звезде сјајно су стартовали у групној фази Лиге шампиона, пошто су на премијери успјели освојити бод, одигравши са Наполијем без голова 0:0.
Црвена Звезда-Наполи (Фото:спортска централа) -
Црвена Звезда-Наполи (Фото:спортска централа)

На препуном стадиону "Рајко Митић" пред више од 50.000 гледалаца српски шампион храбро је одиграо 90 минута са реномираним италијанским тимом који званично вриједи више од Звездиног чак 10 пута. 

Поставе, Звезда-Наполи (Фото:Б92)

У 13. минуту Инсињо је са дистанце опалио, али Борјан је био опрезан, испружио се и зауставио тај незгодан ударац. Пет минута касније пуно среће за домаћина, Инсињо је распалио бомбу, али лопта остаје на пречки Звездиног гола! 

Марко Марин је показао да ће бити велико појачање за Звезду. У 17. минуту бијег на средини терена, Ален га зуставља са леђа, и зарађује први жути картон на утакмици. 

У 29. минуту још једна велика прилика за Наполи. Зјелински је дубинским пасом избацио Милика, који искоса са десне стране улази у шеснаестерац Звезде, али Борјан фантастичном одбраном спријечава госте да дођу до водства. 

Звезда све опаснија, након пола сата игре, неколико опасних контранапада, недостајао је последњи пас да би се озбиљно угрозио гол Оспине, али најважније да су "црвено-бијели" успоставили равнотежу на терену. 

Милик је још једном покушао у 43. минуту, али Борјан поново сигуран. 

Први прави покушај Звезда имала је у 45. минуту, али Бенов ударац са 16 метара Оспина зауставља. 

Звезда-Наполи (Фото: Б92)

У 55. минуту Марио Руиз покушао је из слободног ударца, али лопта је прохујала неколико центиметара преко пречке Звездиног гола. 

У контранападу Бена зауставља Албиол и добија жути картон, покушава Јовичић, али Оспина брани. 

Распламсало се на стадиону "Рајко Митић", Зелински је истрчао контру, шутирао, али Борјан још једном сигуран.

У 67. минуту најбоља прилика за госте. Каљехон је остао усамљен на 15 метара, шутирао, савладао Борјана, али Вујадин Савић готово са гол линије избацује лопту у поље, остаје 0:0! 

Играо се 80. минут када је Ричмонд Боаћи могао донијети велико славље за симпатизере "црвено-бијелих". Ударац са 15 метара Оспина крајњим напором брани. 

До краја меча више није било изразитих прилика, и славље на "Маракани" могло је почети, јер бод против Наполија раван је побједи! 

У другом мечу Групе Ц Ливерпул је савладао ПСЖ са 3:2. Голове за Енглезе постигли су Сториџ, Милнер и Фирмињо у финишу меча, док су за парижане стријелци били Манијер и Мбапе. 

У осталим мечевима данашњег програма постигнути су следећи резултати: 

Група А 

Бриж - Борусија Дортмунд 0:1 (Пулисик)

Монако - Атлетико Мадрид 1:2 (Грандзир - Коста, Хименез)

Група Б 

Барселона - ПСВ Ајндховен 3:0 (Меси 3, Дембеле)

Интер - Тотенхем 2:1 (Икарди, Векино - Ериксен)

Група Д 

Галатасарај - Локомотива Москва 3:0 (Родригез, Дердијок, Селчук)

Шалке - Порто 1:1 (Емболо - Отавио)