latinica  ћирилица
19/09/2018 |  20:50 ⇒ 20/09/2018 | 08:01 | Аутор: РТРС

Напади на институције - дио плана непријатеља Републике Српске

Савјетник предсједника Републике Српске Славко Митровић изјавио је да је изборна кампања којој свједочимо, прљавија од свих 15 претходних. Митровић је за агенцију СРНА рекао да су напади на инститиције Републике Српске - Народну скупштину, Министарство унутрашњих послова и Владу, дио истог плана, и да су га још прије неколико година покренули, како каже, непријатељи Републике Српске, свјесни да трче посљедњи круг.

Опозиција је, каже Митровић, одавно припремила посебан план напада на породице: Жељке Цвијановић, Небојше Радмановића и Средоје Новића. Њих су у то вријеме процијенили као могуће кандидате СНСД-а за предсједника Републике Српске, па су против свих измишљали оптужбе. О каквим је бљувотинама ријеч јавност је, каже Митровић, сазнала од СДС-а и Вукоте Говедарице који је изјавио да неће дозволити да усташка унука постане предсједница Републике Српске 

"При том су рекли да је Пејо Марић био усташки сатник који је пљачкао и убијао Србе око Дервенте, па су трагали за гробом у Дервенти и нудили људима новац да потврде њихове монструозне лажи и блаћење Жељке Цвијановић. Шта је истина? Дјед по мајци Жељке Цвијановић је живио у свом селу скоро до смрти 1992. године. Тај човјек је зарадип пензију као путар, баш на том подручју гдје је наводно чинио злочине. Никада од стране власти, која није праштала такве ствари, није имао никаквих проблема", рекао је Митровић.

Дјед Жељке Цвијановић је са комшијама живио у складу и слободно, јер није учинио ништа због чега би се морао бојати, каже Митровић. Пита, како је могуће да неко ко цијели животни и радни вијек проживи на истом простору, са истим људима, одједном за потребе прљаве Говедаричине кампање, постане ратни злочинац.

"Нажалост, не очекујем да ће овако прљава кампања престати, јер они који немају никакав ни ратни, ни радни стаж, немају шта друго да кажу, него скривати властито дезертерство и издају српских интереса у коалицији са Бакиром Изетбеговићем". додао је Митровић.

РТРС је у посједу документације која доказује да је помињани Пејо Марић, за кога Говедарица и његов медијски тим тврде да је био усташа, у ствари био у радном односу након Другог свјетског рата у бившој Социјалистичкој Федеративној Републици Југославији, а након тога и око 20 година корисник права на пензију у систему Социјалистичке Федеративне Републике Југославије. Да је кампања неупоредиво прљавија од свих претходних, изјавила је за београдску телевизију “Хепи” и предсједница Владе Жељка Цвијановић. Увјерена је да политички противници измишљотинама не могу ништа постићи.

"Осјећам се надмоћно јер то значи да ништа не могу да приговоре против мог рада, зато се осјећам супериорно. То наравно носи и лични терет, јер ту су породица, породични живот, не треба ни да говорим о томе, али као политичар се осјећам надмоћно", изјавила је предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

Цвијановићева је рекла да су се политички противници одлучили да прљаво нападну њену породицу и покушају да је лично дискредитују, јер нису успјели да нађу ниједну финансијску или било коју другу аферу уз коју би могли да у везу доведу њено име.