latinica  ћирилица
20/09/2018 |  14:01 | Аутор: СРНА

Вукотић: Настављен дириговани удар на МУП Српске

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић изјавио је данас Срни да организовање протеста групе "Правда за Давида" испред сједишта Полицијске управе Бањалука представља наставак удара на Министарство унутрашњих послова Српске, те да је све то дириговано.
Душко Вукотић - Фото: СРНА
Душко ВукотићФото: СРНА

Вукотић је истакао да се поставља питање због чега је група "Правда за Давида" баш јуче напустила Трг Крајине у Бањалуци, због чега баш данас позива људе на улицу и да ли је све повезано са доласком министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова у Бањалуку.

"Сигуран сам да је све повезано. Увјерен сам да је због тога баш у овом тренутку напуштен Трг Крајине. То потврђује да је све дириговано. Постављам питање шта повезује све оне које /Давор/ Драгичевић позива да дођу на протест, набрајајући вехабије, ЦИА и тако даље? Повезује их мржња према Русима и антируска политика. Ово је и наставак тежњи да Српска буде представљена као хаотичан ентитет да би била одаслана слика у свијет баш у вријеме када у Бањалуку треба да дође Лавров", нагласио је Вукотић.

Давор Драгичевић, отац трагично страдалог младића Давида Драгичевића, и чланови групе "Правда за Давида" провели су ноћ испред Полицијске управе Бањалука, тражећи да "буде откривено ко је убио Давида".

"Рок је 5. октобар до 18.00 часова да буду откривене убице. Ако до тада не буду сви приведени, група 'Правда за Давида' узима правду у своје руке", рекао је Давор Драгичевић и додао да он и група "Правда за Давида" остају испред Полицијске управе Бањалука, а да ће наставити и са окупљањима на Тргу Крајине.