latinica  ћирилица
20/09/2018 |  15:18 | Аутор: СРНА

Лазански: Инструментализација протеста из западних центара моћи

Војнополитички аналитичар Мирослав Лазански оцијенио је да су протести групе "Правда за Давида" у Бањалуци инструментализовани из одређених западних центара моћи, као и да је "све темпирано са приближавањем датума одржавања избора".
Мирослав Лазански - Фото: РТРС
Мирослав ЛазанскиФото: РТРС

"Ово није нимало случајно, само је било питање којој методи ће се прибећи. Да видимо који је следећи потез из арсенала пропагандно-психолошког рата са елементима насиља", рекао је Лазански Срни.

Он је указао да "покушај упада у Полицијску управу Бањалука може да се подведе не под пријетњу обојене револуције, него насилне револуције".

Лазански је истакао да је такво нешто недопустиво у било којој демократској држави и друштву, и нешто на шта "сваки државни апарат одговара истом силом".

"Ако ви покушате да уђете у полицијску станицу насилним средствима, па знате како то Американци решавају? Кад неко насилним средствима покуша да уђе у полицијску станицу, то вам је исто као да покушате силом да уђете у неку касарну. На такву врсту силе се увек одговара силом", рекао је Лазански.

Према његовим ријечима, чињеница је да је ово све инструментализовано од одређених западних центара моћи којима не одговара да се одрже избори и да Милорад Додик однесе суверену побједу.

"Наравно да је све то због изборне атмосфере, председничких избора. И одређени центри западне моћи и њихови квислинзи у Републици Српској покушавају на силу да спрече победу председника Додика. То је удар директно на Републику Српску", закључио је Лазански.