latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:12 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Додик и Цвијановићева сутра са Лавровом

Делегација Владе Републике Српске предвођена предсједником Владе Жељком Цвијановић дочекаће на Међународном аеродрому "Маховљани" министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова.
Милорад Додик и Сергеј Лавров (Фото: Кабинет Предсједника РС) -
Милорад Додик и Сергеј Лавров (Фото: Кабинет Предсједника РС)

 Свечани дочек предвиђен је у 14.50 часова, а у делегацији Владе Српске биће потпредсједници Владе Сребренка Голић и Антон Касиповић и шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик разговараће сутра у Бањалуци са министром иностраних послова Русије Сергејом Лавровом.

Додик ће Лаврова свечано дочекати у 15.15 часова испред темеља Српско-руског храма и духовно-културног центра, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

У 15.15 часова предвиђен је долазак делегација Републике Српске и Русије на локацију гдје је положен камен темељац за изградњу Српско-руског храма и духовно-културног центра.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, Цвијановићева и Перовић у 15.45 часова разговараће са Лавровим, замјеником министра иностраних послова Русије Александром Грушком, директором Четвртог европског департмана министарства иностраних послова Русије Александром Боцан-Харченком и амбасадором Русије у БиХ Петром Иванцовим.

Како је наведено, у 15.50 часова планиран је састанак Додика и Лаврова са делегацијама Републике Српске и Русије, који ће бити одржан у Административном центру Владе Српске.

У 16.20 часова биће додијељена одликовања Лаврову, а у 16.30 часова заказана је конференција за новинаре у Административном центру Владе Републике Српске.

У 16.55 часова предвиђен састанак коме ће присуствовати министар иностраних послова Србије Ивица Дачић.