latinica  ћирилица
20/09/2018 |  18:46 ⇒ 19:39 | Аутор: СРНА

Цвијановић: У Српској почаствовани посјетом Лаврова

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић сматра да је сутрашња посјета Бањалуци министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова велика ствар за Српску, која са Русијом има сјајну економску и политичку сарадњу.

"Влада Републике Српске, институције и грађани почаствовани су и задовољни том посјетом, с обзиром да наш велики, доказани пријатељ долази у Бањалуку, која тиме доказује способност да прими велике државнике и функционере из великих држава и да их угости на адекватан начин", рекла је Цвијановићева новинарима у Вишеграду.

Према њеним ријечима, то значи потврду доброг разумијевања Републике Српске и Русије.

"Наше разумијевање и сарадња са Русијом никада није било ничим условљено за разлику од многих других који су много пута условљавали или помоћ или било шта друго. Ми никада нисмо чули било какав услов", додала је она.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска захвална Русији за одређене економске пројекте који су реализовани.

"Посебно смо захвални на политичком разумијевању и тиме што Русија у УН увијек нађе начина да покаже шта су ставови Републике Српске сваки пут када високи представник у БиХ тамо износи своје виђење које је увијек или парцијално или обојено или тенденциозно", рекла је Цвијановићева.