latinica  ћирилица
20/09/2018 |  19:56 ⇒ 20:04 | Аутор: РТС

Укидају се визе Србији за УАЕ

Министар спољних послова Ивица Дачић и његов колега из УАЕ шеик Абдулах бин Зајед договорили су укидање виза грађанима Србије који путују у ту земљу.
Вукићевић и Дачић (фото: МСП Србије) - Фото: РТС
Вукићевић и Дачић (фото: МСП Србије)Фото: РТС

Дачић и његов домаћин констатовали су висок ниво билатералних односа и сарадње и договорили њихово даље јачање и унапређивање.

Дачић је истакао задовољство нивоом остварених контаката на високом и највишем нивоу, као и успоном у међусобној економској сарадњи, те најавио јачање и проширење свеукупне сарадње.

Уједињени Арапски Емирати су најзначајнији партнер Србије у региону залива, а Емирати су препознали Србију као важног партнера на Балкану, изјавио је Дачић.

Истакао је да број туриста из Емирата у Србији расте из године у годину и изнио податак да је прошле године више од 20.000 грађана Србије боравило у Емиратима.

Емирати представљају други дом за више од 6.000 српских држављања, што их чини најбројнијом српском заједницом на простору Блиског истока, назначио је министар.

Шеф српске дипломатије се захвалио Емиратима на финансијској и логистичкој подршци коју пружају Амбасади Србије у Абу Дабију и пожелио амбасадору Србије Станимиру Вукићевићу успјешно обављање дужности.

"Уверен сам да ће као први амбасадор Србије у Емиратима, у новим просторијама Амбасаде, дати нову енергију и подстицај даљем развоју укупних билатералних односа двије земље", рекао је Дачић.