latinica  ћирилица
21/09/2018 |  11:34 ⇒ 11:55 | Аутор: alo.rs

ALO.RS - Опозиција и Запад спремају пуч

Спрема се крвопролиће у Бањалуци, које има за циљ да спријечи одржавање избора и побједу Додикове коалиције, пише београдски Ало.
Ало рс - Фото: илустрација
Ало рсФото: илустрација

Текст преносимо у цијелости:

Спрема се крвопролиће у Бањалуци, које има за циљ да спријечи одржавање избора и побједу Додикове коалиције.

Баш уочи историјске посјете шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова Бањалуци, најављена је драстична радикализација протеста који мјесецима трају у Републици Српској, а који, иако их предводи отац трагично преминулог младића Давида Драгичевића, одавно немају везе са истјеривањем правде у том несрећном случају.

Иза тог хаоса који се спрема, кажу извори овог листа из Републике Српске, стоје моћне западне службе и опозиционари, који су брутално злоупотријебили једну људску трагедију и патњу оца, а са само једним циљем - да се сруши Милорад Додик и спријечи побједа његовог кандидата на предсједничким изборима у Републици Српској, који су све ближи.

Давор Драгичевић, отац убијеног двадесетједногодишњег младића Давида Драгићевића, подсјетимо, изјавио је јуче испред полицијске управе Бањалука, гдје борави већ неколико дана, да је 25. септембар рок који даје властима да ухвате убице његовог сина и налогодавце убиства, а да послије тога преузима правду у своје руке.

- Ти протести су типичан примјер манипулације трагедијом једног дјетета. Западне обавјештајне службе заједно са опозицијом у Републици Српској искориштавају бол Давидовог оца и користе га као средство за остваривање својих циљева. Отац сада више не износи само захтјеве да се нађу убице његовог сина него оптужује предсједника Додика и начелника МУП-а да су заправо они убице, најављује револуцију и крвопролиће, говори да ће тражити помоћ Босне и Херцеговине и износи типичне политичке ставове које му неко даје и сервира.

На скуповима су више пута примјећивани људи из амбасада Енглеске, Америке и других... Давор је изманипулисан човјек. Најављују радикализацију како се ближе избори, свјесни су западњаци да опозиција нема шансе, а њима не треба Додик, који чврсто брани Српску, него неко неупоредиво мекши. Они потпирују оца који не зна шта ради. Наредних дана може свашта да се догоди, желе немире да избори не би могли да се одрже, јер резултати истраживања јавног мњења показују да побјеђује коалиција која је сада на власти. Да Запад шаље поруке, то је јасно, јер се све ово дешава пред тако битну посјету Лаврова... - каже извор листа Ало.

Да су информације тачне, потврђује стручњак за безбједност Џевад Галијашевић, који све те најављене немире карактерише као коначни обрачун Запада и Бакира Изетбеговића са највећим непријатељем Додиком.

- Ситуација није нимало наивна, на тим протестима који ће да се радикализују свакодневно су људи из опозиционог блока, ту је екипа из групе "Рестарт". Јасно је да су ти протести најјаче и једино оружје пробосанске и проамеричке струје против Додика. Ту је и извјештај Стејт департмента о терористичкој пријетњи, у којем је Босна добила страшне шамаре и критике, па овако озбиљна америчка упозорења Изетбеговићу морају да се прикрију - каже Галијашевић.

Он напомиње да су посјете Лаврова и предсједника Вучића веома важне за Републику Српску, али да неком, наравно, сметају.

- И то се покушава уништити рушењем једине безбједносне агенције у Републици Српској, а то је МУП и људи који раде тамо. На дјелу је специјална операција, асистирају Британци, Изетбеговићеве тајне службе, и много људи из опозиције заправо хаос виде као једини начин преузимања власти - каже Галијашевић.